Сигурността на данни в големите хотели – с шредерите на HSM

Сигурността на информацията трябва да е активна част от бизнес практиките. Процесът на решение за покупка е важна част от тях.

Как можем да работим по-ефективно в нашите офиси? Сигурното обработването на информация представлява важна част от ежедневния трудов живот в хотелския бизнес, а ефективността е основен фактор за търговския успех. Резервации, оферти, анулирания, фактури и кореспонденция с доставчици: стотици листове хартия се подготвят, четат и отпечатват ежедневно от персонала и след това се изхвърлят в кошчето за отпадъци. Въпреки изхвърлянето, всички тези листове все още съдържат чувствителна информация като имена на клиенти, информация за кредитни карти и цени. И цялата тази информация трябва да бъде защитена от неразрешен достъп. Най-малкото, това е изискване на законовите разпоредби за защита на данните на потребителите. В зависимост от съдържанието, носителите на данни трябва да бъдат раздробени по такъв начин, че да е невъзможно или изключително трудно да се възпроизведе информацията от тях.

„В продължение на много години работихме заедно със специализиран доставчик на услуги, който извършваше унищожаването на нашата хартия ", обясни Клаудио Тьбенбах, главен техник в хотел Berlin Marriott. Служителите събираха всички хартиени документи в специални заключващи се контейнери. Те бяха събирани  от фирмата-унищожител и унищожени ни в негов шредер по такъв начин, че да не е възможно да се възпроизведе информацията. "Въпреки това, ние имахме някои неудобства ", каза Техническият мениджър. Това включваше временно съхранение на отпадъците в административната област, шофьорите не винаги бяха едни и същи, така че новите винаги питаха къде да намерят контейнерите, което на свой ред довеждаше до проблеми със сигурността. Така се обособиха няколко причини, поради които трябваше да се извърши реорганизация на процеса.

Производителят на шредери за документи HSM препоръчва различен метод, включващ закупуване на шредер и поставянето му там, където отпадъчната хартия се натрупва – офиси или рецепцията на хотела.

Това довежда до допълнително намаляване на разходите. Вместо да наема специалист, хартията сега се унищожава от самия хотел. Холгер Мюлер, мениджър продажби в HSM, изготви спецификации с техническия мениджър на хотела и отбеляза какво трябва да прави шредерът на документи. Тази информация обхваща обема на хартията, дебелината на хартията, нивото на сигурност според класа и нивото на защита в съответствие с новата DIN66399 и изисквания обем на събиране. "След това беше избрана най-ефективната еднофазна машина от нашето портфолио -" Securio P44 ", която може да раздробява оптични, магнитни и електронни носители на данни", обяснява Максимилиан Грювиц от Horn & Gzrwitz.

Шест шредери от тази серия сега изпълняват задълженията си в принт-статите на хотел Ritz-Carlton, Berlin и Berlin Marriott Hotel. Устройствата са лесно достъпни за служителите в административните секции и рецепциите. След като контейнерът за шредирана хартия се напълни, служителят трябва да го изпразни в прес-контейнерите за отпадъчна хартия. След това хартията заминава към компания за производство на учебници, чийто лозунг е "Събирането на хартия изгражда училища“. 

Преминаването към вътрешно раздробяване също трябваше да отговаря на строгите изисквания за устойчивост, тъй като хотел Berlin Marriott се стреми да постигне сертифициране по ISO 14001 (управление на околната среда). Под мотото "Marriott Going Green" хотелът разчита на съвременни технологии, икономия на енергия, избягване на отпадъци и рециклиране във всички райони. Междувременно осветлението е превърнато в LED и енергоспестяващи лампи. Най-големият потребител на хартия в администрацията на хотела, "реактивен отдел продажби", се превърна в офис без хартия. Всички хотели в световен мащаб в групата Marriott използват хартия, флип чартове и подложки изключително от екологично сертифицирани гори; Дори химикалите са изработени от рециклируеми и биоразградими материали.

И новият документ раздробява?

Те работят по начин, който спестява енергия. Когато не се използват, те автоматично преминават в "режим на заспиване" и след един час спират напълно, така че едва се използва повече електричество


За компанията

Хотел Ritz-Carlton, Берлин и хотел Berlin Marriott са две марки, принадлежащи на Marriott International със седалище в САЩ. С тяхното местоположение на Потсдамер Плац, един от най-важните търговски центрове в града и в непосредствена близост до популярните туристически атракции на града, като Бранденбургската врата и сградата на Райхстага, двата хотела заедно осигуряват близо 700 петзвездни стаи и апартаменти.

Задачата

Сигурното  обработване  на  информация също представлява  важна част от ежедневния трудов живот в  хотелския бизнес, а ефективността е основен фактор за  търговския успех. Резервации, оферти, анулации, фактури и кореспонденция с доставчици; Стотици парчета хартия се подготвят, четат и отпечатват ежедневно от персонала и след това се изхвърлят в кошчето за отпадъци, след като са били използвани. Въпреки това, всички тези парчета хартия също съдържат поверителна информация, като имена на клиенти, информация за кредитни карти и цени. И цялата тази информация трябва да бъде защитена от свободен достъп.

Решението

Производителят на шредери за документи HSM и дългогодишният доставчик Horn & Gzrwitz препоръчват различен метод на хотела. Това включва закупуване на самата машина за раздробяване и поставянето й непосредствено там, където отпадъчната хартия е склонна да се натрупва- офиси, рецепция на хотела и т.н. Това дори би довело до допълнително намаляване на разходите. Вместо да наема специалист за това, хартията сега се раздробява от самия хотел.
2017-06-12 16:34:48
0
2333

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!