HP DeskJet 1510 ревю

HP DeskJet 1510 е скромен бял пластмасов МФУ с 1200x1200 dpi скенер, USB порт и няколко бутона. Когато настроите принтера за пръв път и когато и да подменяте мастилените касети, ще бъдете подтикнати да отпечатате лист за подравняване на печатащата глава, но вместо да има вградена система за подравняване или ръчна, която да ви накара да изберете коя от печатните проби изглежда най-добре, DeskJet 1510 ви кара да сканирате листа за подравняване и прави корекции въз основа на това. Това е добра система, но имайте предвид, че машината няма да ви позволи да печатате нищо друго, докато не отпечатате това.

За DeskJet 1510 се използват само две мастилени касети:

HP 301 черна мастилена касета (CH561EE) за 190 стр. или HP 301XL черна мастилена касета (CH563EE) за 480 стр. – принтиране на текст;
HP 301 трицветна – син, червен и жълт цвят (CH562EE) за 165 стр. или HP 301XL трицветна мастилена касета (CH564EE) за 330 стр. – както за цветни документи, така и за снимки.

По принцип трицветните касети са удобни, но могат да бъдат доста по-скъпи и разточителни от отделните цветни мастилени касети, защото ако свърши един цвят трябва да се смени цялата касета.

Когато става дума за печат на документи, DeskJet 1510 се справя много добре. Качеството на монохромните текстови отпечатъци е сред най-добрите на тази цена. Буквите са достатъчно ясни и тъмни. Имат само няколко недостатъка, които са толкова незначителни, че са едва видими дори и при внимателно разглеждане. Въпреки това разпечатките изглеждат достатъчно добре за повечето дневни нужди за принтиране.

Ще спестите доста време и мастило ако използвате режим на чернова (draft mode). При стандартната скорост се отпечатват 7,9 стр./мин., докато при режим на чернова са 11,5 стр./мин. Докато стандартната скорост е малко тромава, при режим на чернова няма да е нужно да чакате векове само за да принтирате някакъв адрес например. За съжаление, ако искате да принтирате и карта към него, вероятно ще ви трябва цветна, което ще е много по-бавно. Все пак има драйвър, с който да си изберете всичко да се печата в grayscale. Така ще спестите време и мастило.

HP DeskJet 1510 – качество на печат

Това е един от най-бавните МФУ, когато става дума за цветно принтиране. Поне крайният резултат си заслужава чакането. Текстът е четлив, дори и при малък шрифт, а всички графики, снимки и илюстрации изглеждат наистина много добре.

Качеството при копиране не е толкова добро, както това при принтиране. Резолюцията е 600x300 dpi. Има видими белези от печатащата глава, а малките букви са леко размити. Все пак са четливи, както монохромните копия, така и цветните. Мултифункционалът няма екран, но все пак можете да направите 9 копия наведнъж, като натискате многократно бутона за копиране.

Принтерът е наличен в Tonerdirect.bg за 72,67 лв. с ДДС.
2015-06-02 12:49:00
0
1954

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!