Връщане на празни тонер касети

Изкупуване или прием за обезвреждане? Празните тонер касети са опасен отпадък и всяка фирма трябва да предприеме сериозни мерки за тяхното отстраняване от офисите. За някои модели тонер касети (нерециклирани и неповредени) ние осигуряваме Изкупуване. За останалите /съвместими, презареждани/осигуряваме прием в нашата база (София, ул. Баба Вида 2) като цената платима от клиента за обезвреждане е  2,80 лв./кг. За извозване от офиси на Клиенти в страната потърсете контакт с нашите търговски консултанти или направете запитване от формата за контакти.

На изкупуване подлежат празни оригинални, нерециклирани (или непрезареждани) тонер касети без никакви дефекти, съхранявани на тъмно и сухо в черни полиетиленови торби.

* Цените посочени в сайта отговарят за количества до 20 бр. оригинални тонер касети.

* Цени за количество над 20 бр.: по договаряне.

Инспекция и оценка: Доставените при нас касети се тестват и инспектират с цел оценяване на състоянието, до 72 часа след получаването им. Заплащаме цени само за посочени в този сайт модели, и то за празни оригинални нерециклирани и неповредени касети.

Всички приети от нас касети биват окачествени посредством ВХОДЯЩ ТЕСТ и разделени на следните категории:

а) Кат. А: празни оригинални, непрезареждани и неповредени (без следи от отваряне, без дефекти, драскотини, удари или ръжда, съхранявани в полиетиленови торби на сухо и тъмно място). За някои от тях ние заплащаме цени за изкупуване и от тях произвеждаме продуктите Ecotoner.

б) Кат. А+: празни оригинални, които имат леки дефекти, отстраними с подмяната на компоненти (барабан, ролки и др.). За тези касети ние не заплащаме цени за изкупуване, но ги използваме за производството на продуктите EcotonerBusiness.

в) Кат. C: празни касети с дефекти, стари модели, които вече не се търсят, счупени и неоригинални (съвместими) касети. В тази категория влизат всички онези касети, внесени в Бг като "новопроизведени" от нелегалните вносители и рециклатори. За тези касети също не заплащаме цени за изкупуване, а касетите отиват за разглобяване и смилане - за оползотворяване на метала и пластмасата.

Дейности с отпадъци в съответствие със ЗУО съгласно Разрешително за дейности с отпадъци. Повече от 17 години извършваме дейности с отпадъци, като сме обслужили над 7000 фирми от цялата страна. Притежаваме Разрешително за дейности с отпадъци на приетите от нас отпадъци: компютри, принтери, монитори, празни мастилени и тонер касети, барабанни, фюзерни и сервизни модули. Всички наши дейности се извършват съгласно интегрираната ни Програма за управление на Качество и Околна среда. Извършваме прием на отпадъците от клиенти в цялата страна.

Екотехнологии за по-чист офис. Тонер Директ България подкрепя усилията на производителите на оригинални консумативи за спазване изискванията на WEEE Directive 2002/96/EC of the European Parliament посредством обратното приемане на отработените консумативи (празни мастилени касети, тонер касети и барабанни модули). За повече информация в това направление потърсете контакт с нашите търговски консултанти.

За повече информация относно тази наша дейност или конкретни заявки за извозване, изпратете запитване на адрес: weee@tonerdirect.bg.