Epson WorkForce Pro WF-5620 ревю

Ако имате нужда от мастиленоструен мултифункционал подходящ за печатащите умерено, то Epson WorkForce Pro WF-5620 е сред основните опции. Той е по-бърз от цветните лазерните мултифункционали, които струват два или три пъти повече, и е с по-ниски разходи за експлоатация в сравнените с повечето лазерни. WF-5620 е един все повечето конкуренти сред мастиленоструйните принтери на лазерните.

WF-5620 има характеристиките на WF-5690. Единствената разлика е, че WF-5690 поддържа HP's Printer Command Language (PCL) и PostScript – два широкоизползвани принтерни езици, - които някои приложения изискват. WF-5690 е предпочитан принтер за умерен режим на работа в малък офис, където са необходими тези езици.


Основни характеристики

Подобно на други скорошни модели WorkForce, включително WF-5690, WF-5620 е изградена около PrecisionCore технологията на Epson. PrecisionCore принтерите не са непременно бързи, но могат да бъдат. Тя позволява много принтиращи чипове в една печатаща глава. Колкото повече чипове има, толкова повече мастило може да се отпечата върху хартията наведнъж. Четирите чипа на печатаща глава на WF-5620 осигуряват впечатляващо бърза скорост.

Дори повече, принтерът предлага достатъчно добро боравене с хартията, че да може да смогне на скоростта. Той е с входяща тава за хартия с капацитет 250 листа, задна тава за хартия с капацитет 80 листа и вграден двустранен печат. Ако имате нужда от повече може те да увеличите капацитета с втора тава за 250 листа.

Характеристиките на мултифункционала включват възможност за изпращане на факс от и сканиране на компютър чрез USB връзка или мрежа. Може да работи като самостоятелен копир или факс машина. Освен това принтира от и сканира към USB флашка. 3,5-инчовият цветен сензорен екран на предния панел заедно с добре изграденото меню го правят лесен за опериране.

Боравенето с хартията е още един плюс. В допълнение WF-5620 има автоматично листоподаващо устройство (ADF) за 35 листа и  може да сканира двете страни на една страница без намеса. При копиране двустранното сканиране работи с двустранното принтиране и може да се копира както от едната, така и от двете страни от оригинала на едностранно или двустранно копие.

Подобно на повечето нови мултифункционали WF-5620 поддържа мобилно принтиране, включващо принтиране към и сканиране от cloud. Свържете го към мрежа, използвайки Ethernet или Wi-Fi, и ще можете да принтирате чрез Wi-Fiточка за достъп от iOS, Android, Windows и Kindle Fire устройства. Ако мрежата е свързана към интернет можете да принтирате през cloud и да сканирате директно от WF-5620 към няколко облачни услуги (SugarSync, Evernote и Google Drive), както и на определени папки във вашия диск.

Ако свържете принтера към един персонален компютър чрез USB кабел, вместо към мрежата, няма да можете да използвате cloud функциите. Все пак ще можете да се възползвате от функцията Wi-Fi Direct, за да се свържете с мултифункционала директно от мобилно устройство и да принтирате.


Инсталация, скорост и качество на печат

Инсталацията е стандартна. Тестовете показват скорост на печат от 10,3 стр./мин. Качеството на печат е достатъчно добро, че да се смята за плюс. Текстовото отпечатване е сред най-добрите при мастиленоструйните принтери. Буквите не са толкова ясни колкото при лазерните, а мастилото може да се размаже малко, ако се намокри, но текстът е изключително четлив дори и при малък размер на шрифта. Това е достатъчно за повечето офис нужди.

Качеството на графиките е също много добро, с изключение на големите участъци с тъмни цветове. Със сигурност е достатъчно добре за вътрешнофирмена употреба. В зависимост от това колко сте критични, можете да го сметнете за подходящо за PowerPoint брошури или други подобни. Можете да елиминирате ивиците като настроите машината да принтира с по-високо качество, но това ще забави скоростта.

При снимки, използвайки, по препоръка на Epson, матирана хартия, принтерът осигурява по-добро качество от типичното. Потенциален проблем би имало ако харесвате гланцирани снимки и може да не ви допадне как изглеждат матираните.

Ако се нуждаете от PCL или PostScript, Epson WF-5690 е очевидният избор. Във всяко друго отношение Epson WorkForce Pro WF-5620 ви осигурява същите функции, но на по-ниска цена.

2015-06-06 13:29:24
0
1047

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!