Epson WorkForce WF-7110 ревю

Една от малкото налични еднофункционални мастиленоструйни машини, които са ориентирани към бизнеса, и се справя с стандартен формат хартия, е Epson WorkForce WF-7110. Принтерът може да бъде чудесен избор за малък или домашен офис. Това е следващото поколение на WF-7010, който почти никъде не е достъпен вече. Epson подобряват характеристиките на предшественика.

WF-7110 е впечатляваш мастиленоструен принтер по всички разумни стандарти. В сравнение със своя конкурент Canon Pixma iX6820 Wireless, WF-7110 осигурява много по-добра работа с хартия и скорост.

За работа с хартия WF-7110 предлага две тави, а не една, плюс двустранен печат, както и слот за ръчно подаване. Двете тави го правят лесен за използване, защото позволява да сложите хартия със стандартен размер в едната тава и такава с по-голям размер в другата, и печата, от която тава е необходимо. Всяка събира 250 листа, т.е. общият капацитет е 500 листа. Слота за ръчно подаване осигурява допълнителна гъвкавост за отпечатване на кратък документ с трети размер или на друг тип хартия без да се налага да сменяте хартията или тавата. В допълнение можете да заредите един лист хартия, който е по-голям, в която и да е от тавите.

Сред характеристиките на WF-7110, които WF-7010 няма, са Wi-Fi, Wi-Fi Direct и мобилен печат. Свържете принтера към мрежа с Ethernet или Wi-Fi и ще можете да печатате от iOS, Android, Windows Phone и Kindle Fire устройства през Wi-Fi точка за достъп, както и печат през cloud, ако мрежата е свързана към интернет. Ако свържете принтера към един персонален компютър чрез USB кабел, губите възможност за печат през cloud, но все още можете да печатате от мобилно устройство с помощта на Wi-Fi Direct за директно свързване към устройството.


Инсталация и скорост на печат

Най-трудната част от инсталирането на WF-7110 е намирането на място за него. Като изключим това, инсталацията е стандартна.

Скоростта на принтера е необичайно бърза. По-бърз е от своите конкуренти, което може да се брои за плюс. Скоростта е 5,5 стр./мин., което е значително повече от WF-7010 (4 стр./мин.) или Canon iX6820 (2,7 стр./мин.). Скоростта на печат на снимки е много по-бавно в сравнение с конкуренцията – около 1:38 мин. за 4x6 в сравнение с 1:13 мин. за WF-7010 и 0:59 мин. за iX6820.


Качество на печат

Качеството на печат на WF-7110 е доста неравномерно, отлично при текста и снимките като за мастиленоструен принтер, но не толкова добри графики с настройките по подразбиране.

Качеството на текста е едно от най-добрите сред мастиленоструйните принтери в този клас, която го прави достатъчно добър за почти всякаква бизнес употреба. Както при всеки мастиленоструен принтер обаче, е по-малко от това, което бихме искали за документ, който трябва да изглежда изцяло професионален.

Качеството на графиките е добро за всякакви вътрешнофирмени нужди, дори за PowerPoint брошури или за други подобни. На някои страници има ивици там, където има големи полета в тъмни цветове. Можете да се справите с тях, ако настроите принтера на по-високо качество, но тогава скоростта ще е по-ниска.

За снимки Epson препоръчва използването на матирана хартия. Качеството на изображението е доста добро. Ако харесвате обаче снимки с гланц, то може и да не харесате как изглеждат матираните.

Комбинацията от качество на печат, скорост и най-важното, работата с хартия, прави принтерът Epson WorkForce WF-7110 доста добър избор. Повечето от конкурентите, включително iX6820, предлагат само една тава за хартия, която е недостатъчна ако имате нужда от един принтер за всички печатни нужди. В допълнение към това принтерът има Wi-Fi и мобилен печат.

2015-06-08 14:01:05
0
1124

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!