Dell получи награда за употребата на рециклирана пластмаса

Компютърният производител получи награда Catalyst от Съвета за устойчиво развитие на проведено събитие в Портланд през септември тази година.

Съветът за устойчиво развитие (The Green Electronics Council) награди Dell Inc. за постижението да използва 100% излязла от употреба рециклирана пластмаса за някои свои компоненти.

Наградата Catalyst беше описана от съвета като: „глобален празник на иновативните решения и материални постижения на околната среда през целия жизнен цикъл на електронните технологии”.

Номинацията за награда на Dell очертава как компанията използва рециклирано съдържание от стари електронни устройства за направата на нови Dell продукти, създавайки кръгооборот на материалите. Така произведения през 2014 г. мултифункционал OptiPlexTM 3030 е първият, който съдържа сертифициран затворен цикъл от рециклирано съдържание пластмаса.

Между януари 2014 и август 2015 Dell използва повече от 5000 тона излязла от употреба рециклирана пластмаса в своите продукти според Съвета за устойчиво развитие. Кумулативно компанията използва рециклирано пластмасово съдържание в 34 свои продукта в световен мащаб чрез затворения цикъл на веригата си за доставки. "Dell силно се застъпва за силния интерес на IT индустрията към кръгооборотните практики и с надежда да вдъхнови по-добри практики по веригата на доставките и подкрепа на клиентите и партьорите за промяната”, се казва още в прессъобщението на Съвета за устойчиво развитие.

„Наградата оценява практическите проекти, чието въздействие може да вдъхнови допълнително иновациите в сферата на електрониката”, казва Кент Шнайдер, председател на Съвета за устойчиво развие. "Dell отдавна е лидер в грижата за околната среда и напредъка в кръговата икономика в областта на електрониката е впечатляващ. За нас е удоволствие да наградим Dell с първата награда Catalyst."

Комитет от трима съдии, ръководен от Американската асоциация за напредък на науката определи Dell за победител из между 10 финалисти. Асоциацията оценяваше техните количествени и качествени факти, за да определи победителя.


Другите финалисти за наградата Catalyst са (по азбучен ред):

- Arrow Electronics

- Autodesk Inc

- EPA Energy Star

- Hewlett-Packard

- Innovative Recycling

- LittleFootprint Lighting

- ReDeTec

- Toshiba America Business Solutions

- Съвместно сътрудничество между Acer, Best Buy, Dell, EPA, HP, Lenovo and Wal-Mart.


Съвета за устойчиво развитие неправителствена организация, която работи със заинтересовани страни от цял свят, за да развие това, което наричат споделена визия за по-устойчиви електроники и практически инструменти.

2015-11-10 15:40:08
0
3556

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!