Как да изберете правилния принтер? (част 1)

Изборът на правилния принтер може да бъде труден при толкова много функции, от които да избирате, както и при наличие на модели с почти всяка възможна комбинация. Ето някои насоки, които да ви помогнат да намерите правилната категория и точния модел.

От каква категория принтер се нуждаете?

Трите най-успешни начини за категоризиране на принтерите са:

1. Цел:

- общо – повечето принтери са с общо предназначение, т.е. печатат текст, графики и снимки;

- специално – преносими принтери, фотопринтери, етикетни принтери.

Ако търсите модел, който да отпечатва снимки, помислете дали искате да принтирате само снимки или искате принтер, който може да принтира и друго.

2. Предназначение:

- за дома;

- за офиса.

Общите принтери са по-скоро за снимки ако са за домашно ползване и за текст, ако са за офис. Много мултифункционали са предназначени както за дома, така и за офиса (особено за домашни офиси), но като цяло са по-подходящи за едно от двете. Преценете как планирате да използвате принтера, за да изберете такъв, който е проектиран за това.

3. Технология:

- лазерен;

- мастиленоструен;

- други.

Двете на-разпространени технологии, лазерни и мастиленоструйни, все повече се припокриват откъм възможности, но все още има различия. Най-важното е, че повечето лазерни (и мастиленоструйните висок клас като LED принтерите) печатат по-качествено текст от почти всички мастиленоструйни. Докато при принтиране на снимки мастиленоструйните разпечатки са по-висококачествени. Запитайте се дали за вас е по-важен текстът или снимката.

Определете вашите нужди според тези три категории.


От какво имате нужда: еднофункционален принтер или мултифункционал?

Помислете дали просто трябва да принтирате или имате нужда от нещо повече. За фотопринтера например допълнителната възможност може да бъде достатъчно памет за съхраняване на стотици снимки, така че да можете да занесете принтера с вас навсякъде, да покажете снимките и след това да ги разпечатвате.

За печат с общо предназначение допълнителна възможност значи избор на мултифункционал или всичко-в-едно (all-in-one). Тези други функции включват комбинация от сканиране, копиране и изпращане/получаване на факс от вашия компютър, самостоятелен факс или сканиране към имейл. При офис принтери обикновено има и автоматично листоподаващо устройство (ADF), за да сканирате, копирате или употребявате факса за документи с повече страници по-удобно. Някои ADF могат да сканират двустранно едновременно или като сканират първо едната страна, а после другата.

Някои мултифункционали предлагат и допълнителни опции за печат. Уебсъвместимите принтери, както за дома, така и за офиса, могат да се свържат директно към интернет чрез Wi-Fi, за да разпечатате избраното съдържание без да се налага да използвате компютър. Много Wi-Fi модели позволяват да отпечатвате документи и снимки от преносими устройства. Някои позволяват да напишете документа на принтера и след това да го принтирате.


Наистина ли се нуждаете от цвят?

За домашен принтер вероятно имате нужда от цвят, но за офисен, ако няма да печатате нищо друго освен текст и монохромни документи, няма причина да харчите допълнителни пари. Имайте предвид обаче, че много цветни лазерни принтери могат да печатат с достатъчно високо качество при направа на собствени рекламни листовки и брошури. Това може да ви спести пари в сравнение с печатането на малки тиражи в местната печатница.


2015-06-06 13:18:01
0
1094

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!

Препоръчани сатии

Как да изберем шредер

Как да изберем шредер

Шредерите за хартия ще нарежат Вашите важни документи, по начин, който ще предотврати загубата на секретна информация - ваша, на вашите клиенти и партньори. Има три вида шредери: (1) които режат на лентички; (2) които режат на малки парченца с по-високо ниво на сигурност от предишните, (3) от ТОП-ниво на сигурност, които осигуряват най-високото ниво на сигурност на информацията. Подготовка за..

Публикувано на: 2017-06-01 09:20:41
Коментари: 0
Видяно: 3574
Рейтинг:

Canon Pixma MG5750 (ревю)

Canon Pixma MG5750 (ревю)

CANON PIXMA MG5750Print l Copy l ScanМоделът PIXMA MG5720 е изключителен приятен безжичен мултифункционален принтер, предлагащ производителност, истинско удобство и забележително качество. Pixma MG5720 Ви позволява да отпечатвате висококачествени снимки и документи до размер А4.Допълнителните възможности включват 2.5-inch LCD екран за предварителен преглед на снимките и лесна навигация в менюто. П..

Публикувано на: 2017-07-11 12:51:22
Коментари: 0
Видяно: 1972
Рейтинг: