Как да изберем шредер

Шредерите за хартия ще нарежат Вашите важни документи, по начин, който ще предотврати загубата на секретна информация - ваша, на вашите клиенти и партньори. Има три вида шредери: (1) които режат на лентички; (2) които режат на малки парченца с по-високо ниво на сигурност от предишните, (3) от ТОП-ниво на сигурност, които осигуряват най-високото ниво на сигурност на информацията. 


Подготовка за покупка 

Преди да изберете шредер за хартия, има няколко въпроса, които трябва да си зададете сами. 

• Какви неща трябва да се унищожават? 

• Размери на хартията? 

• Брой на листовете за еднократно подаване? А за един ден?

• Какво ниво на информационна сигурност се изисква? (моля вижте приложената таблица) 

• Колко служители ще използват шредера? 

• Разположение на шредера? 

• Какъв бюджет имате? 


Шредерът, който ще изберете, зависи от това дали ще унищожавате хартия, снимки, дискети, CD дискове, картони, цели класьори или дори намачкани материали. Избирайки шредер, който да приема телбод и кламери, Вие си спестявате времето, необходимо за тяхното отстраняване от листовете преди рязане. Могат ли отделни служители и отдели за споделят един общ шредер? Безопасно ли е? Отговорите на тези въпроси ще определят дали Вашата компания ще работи по-добре с централизирана или децентрализирана система или дори с комбинация от двете. 


Централизирана система 

Големият шредер е удобно разположен (до копирната машина) за ползване от много служители или цели отдели. Някои компании имат голям индустриален шредер за унищожаване на всички събрани в организацията или сградата материали. Много добър пример за модел от този клас е HSM PowerLine FA 400.2.Децентрализирана система 

За максимална сигурност на информацията, шредерите се разполагат навсякъде из офиса: до бюрата, компютрите, принтерите и факс апаратите. Така не се изчаква транспорта до единствения голям шредер и се елиминира загуба или изтичане на чувствителна информация.

Crosscut шредерите намаляват обема на отпадъците, позволявайки максимум материали да бъдат нарязвани без честа подмяна на торбите. Когато избирате между шредер за рязане на ленти, частици или високо ниво на сигурност, Вие трябва ясно да определите нивото на секретност, изисквано за унищожаването на Вашите документи и обемите, които ще режете периодично. 


Да откриеш шредер за своите нужди 

Ако имате проблем с офисното пространство, има малки офисни и компактни модели. Вие може да изберете от модели, които варират от средно до много голямо натоварване при индустриалните шредери. Повечето индустриални модели разполагат в конвейрна лента, която позволява работа с всички типове хартия до цели класьори с хартията в тях, а някои модели включват дори балиращ модул.

Шредерът, който ще изберете, трябва да продължи да работи при интензивно натоварване поне 5 години. По-малкият модел може да има по-ниска покупна цена, но при сериозно натоварване с големи обеми материали, той ще се амортизира бързо и ще стане прекалено скъп заради високите разходи за сервизно обслужване и подмяна на резервни части. 


Фактори и възможности, които трябва да се имат предвид 

• Колко листове могат да влязат в шредера еднократно без да възникне задръстване с хартия. 

• Закалените стоманени ножове осигуряват дълъг живот на рязане и са много по-устойчиви на повреди.

• Автоматичен стоп, който спира шредера при засядане на хартия на входа му. 

• Индикация за напълване на контейнера или торбата за нарязана хартия.

• Индустриалните модели шредери могат да унищожават дори металните скоби на класьорите. 


Истинският тест започва едва когато го затрупате с големи количества документи и го натоварите на 100%. Ако Вашият шредер не е произведен да устои на този стрес, Вие ще претърпите големи разходи за ремонт и резервни части. Правилният избор на шредер ще намали драстично риска от изтичане на важна фирмена информация.

2017-06-01 09:20:41
0
4585

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!

Препоръчани сатии

Как да изберете правилния принтер? (част 1)

Как да изберете правилния принтер? (част 1)

Изборът на правилния принтер може да бъде труден при толкова много функции, от които да избирате, както и при наличие на модели с почти всяка възможна комбинация. Ето някои насоки, които да ви помогнат да намерите правилната категория и точния модел.От каква категория принтер се нуждаете?Трите най-успешни начини за категоризиране на принтерите са:1. Цел:- общо – повечето принтери са с общо предназ..

Публикувано на: 2015-06-06 13:18:01
Коментари: 0
Видяно: 1807
Рейтинг:

Как да изберете правилния принтер? (част 2)

Как да изберете правилния принтер? (част 2)

Изборът на правилния принтер може да бъде труден при толкова много функции, от които да избирате, както и при наличие на модели с почти всяка възможна комбинация. Ето някои насоки, които да ви помогнат да намерите правилната категория и точния модел.Колко голям принтер търсите?Не забравяйте да видите какъв е размера на принтера. Дори някои домашни модели могат да бъдат неприятно големи, за да ги с..

Публикувано на: 2015-06-09 14:07:39
Коментари: 0
Видяно: 1849
Рейтинг: