Как да изберете правилния принтер? (част 2)

Изборът на правилния принтер може да бъде труден при толкова много функции, от които да избирате, както и при наличие на модели с почти всяка възможна комбинация. Ето някои насоки, които да ви помогнат да намерите правилната категория и точния модел.


Колко голям принтер търсите?

Не забравяйте да видите какъв е размера на принтера. Дори някои домашни модели могат да бъдат неприятно големи, за да ги сложите на бюрото си, а пък и принтер с малки размери може да бъде толкова висок, че да се чувствате все едно се извисява над вас. Другата крайност са все по-компактните версии, които могат да се поберат в тесни пространства – апартаменти, офиси и стаи в общежитие.


Как смятате да се свържете?

В допълнение към USB порта, повечето офисни и все повече домашни принтери включват и Ethernet портове, за да можете да споделяте лесно принтера. Много от тях имат Wi-Fi функция. Дори ако я нямат, ако имате безжична точка за достъп в мрежата, можете да печатате към всеки принтер в тази мрежа независимо дали самия принтер предлага безжична връзка или не. Принтери, които поддържат Wi-Fi Direct (или негов еквивалент) могат да се свържат директно с повечето Wi-Fi активирани устройства, дори ако вашият компютър или преносимо устройство не е предназначено да поддържа Wi-Fi Direct. Има и принтери, които се свързват и печатат от мобилно устройство чрез NFC само с докосване на телефона или таблета към определена точка на принтера.


От какво качество на печат се нуждаете?

Принтерите се различават по качеството на печат. Проверете поотделно качеството текста, на графиките и на снимките, защото високото качество на едното не значи задължително високо качество и на останалите.


Колко висока скорост на печат ви е необходима?

Ако почти всичко, което принтирате е от 1-2 страници, най-вероятно не се нуждаете от бърз принтер. Ако принтирате много дълги документи, скоростта е по-важна, което значи, че може би ви е необходим лазерен принтер. Скоростта на лазерните принтери се приближава до тази, която е посочена от производителя за текстови документи, защото не се нуждаят от много време за обработка. Мастиленоструйните принтери обаче са все по-бързи и някои от най-новите модели могат да се конкурират с лазерните по скорост на печат.


Колко печатате?

Ако отпечатвате само няколко страници на ден не е нужно да се притеснявате за неговото препоръчително (не максимално) месечно натоварване. Ако принтирате достатъчно, че месечно натоварване да е от значение, то не купувайте принтер, при който тази информация не е част от спецификациите му. Можете да разберете колко печатате по това какви количества хартия купувате. След това изберете принтер, който е предназначен да принтира поне толкова.

Също така помислете за минималния и максималния размер на хартията и дали имате нужда от двустранен печат. За капацитет на входящата тава правилото е да е достатъчен, че да трябва да добавяте хартия не повече от веднъж седмично.


Колко струва?

И накрая не забравяйте да проверите общата цена притежание. Повечето производители ще ви кажат каква е цената за една страница или на една снимка. За да получите най-общо цената за притежание изчислете разходите на година за всеки тип (черно-бял, цветен документ, снимка), като умножите цената на страница по броя на страници, които отпечатвате годишно. Съберете трите суми, за да получите общата стойност на година. След това умножете по броя на години, през които очаквате да използвате принтера и добавете първоначалната му цена. Сравнете общата стойност на няколко принтера, за да разберете кой модел ще е най-евтин в дългосрочен план.

2015-06-09 14:07:39
0
1212

Коментари:

Внимание: HTML не се поддържа!

Препоръчани сатии

Как да изберем шредер

Как да изберем шредер

Шредерите за хартия ще нарежат Вашите важни документи, по начин, който ще предотврати загубата на секретна информация - ваша, на вашите клиенти и партньори. Има три вида шредери: (1) които режат на лентички; (2) които режат на малки парченца с по-високо ниво на сигурност от предишните, (3) от ТОП-ниво на сигурност, които осигуряват най-високото ниво на сигурност на информацията. Подготовка за..

Публикувано на: 2017-06-01 09:20:41
Коментари: 0
Видяно: 3575
Рейтинг:

Canon Pixma MG5750 (ревю)

Canon Pixma MG5750 (ревю)

CANON PIXMA MG5750Print l Copy l ScanМоделът PIXMA MG5720 е изключителен приятен безжичен мултифункционален принтер, предлагащ производителност, истинско удобство и забележително качество. Pixma MG5720 Ви позволява да отпечатвате висококачествени снимки и документи до размер А4.Допълнителните възможности включват 2.5-inch LCD екран за предварителен преглед на снимките и лесна навигация в менюто. П..

Публикувано на: 2017-07-11 12:51:22
Коментари: 0
Видяно: 1972
Рейтинг: